Policajti objavili pri domových prehliadkach drogy

08.04.2010 Prešov

Prešov 8. apríla (TASR) – Policajti Úradu justičnej a kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove 7. apríla vykonali domové prehliadky vo viacerých objektoch v Prešovskom a Košickom kraji.
Pri nich našli a zaistili šesť striekačiek s bielou kryštalickou látkou, pravdepodobne išlo o pervitín.
Zástupca hovorkyne KR PZ v Prešove Daniel Džobanik TASR informoval, že prehliadky boli vykonané u osôb, ktoré polícia monitorovala od leta 2009, pretože ich podozrievala z drogovej trestnej činnosti. Okrem toho policajti našli aj striekačky, fajky, peniaze a ďalšie veci súvisiace s drogou trestnou činnosťou. Nájdenú látku príslušníci PZ odošlú na expertízne skúmanie.
Polícia okrem drog zadržala a do cely policajného zaistenia umiestnila štyri podozrivé osoby, s ktorými vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony, aby ich mohol aj obviniť. Podľa Džobanika podozriví zásobovali drogami Prešovský a Košický kraj už dlhší čas. Drogy skončili aj u osôb mladších ako 18 rokov.
Džobanik dodal, že prípad vyšetruje krajský policajný vyšetrovateľ z Prešova. Ten začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov. Stíhaní sú tiež za ich držanie a obchodovanie s nimi. Páchateľom v tomto prípade hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.
 

Vyberte región